MODX система за управление на съдържанието

MODX CMS

MODX е безплатна професионална система за управление на съдържанието (CMS) и софтуерна рамка (framework) за уеб приложения, предназначена да осигури организацията и процеса на създаване, редактиране и управление на съдържанието на уеб сайтове.

MODX се разпространява безплатно под GPL (Open Source) лиценз с отворен софтуерен код. Това означава, че системата MODX може да се използва от всеки - както за лична употреба така и за сайтове на фирми и организации, изградени върху тази система.

MODX е написана на език за програмиране PHP и използва MySQL или MS SQL бази данни за съхранение на информацията. Системата MODX може да бъде инсталирана на повечето от разпространените уеб сървъри (като IIS, Apache, Lighttpd, Nginx и Zeus), а контролния панел (или административната част) работи във всички съвременни браузъри.

Някои от предимствата на системата са че за разлика от много други подобни системи за управление на съдържание, MODX не създава никакви ограничения - напротив позволява ви да разгърнете пълния потенциал на вашата идея за това как трябва да изглежда и да работи на вашия сайт! На практика всеки един HTML дизайн може да бъде внедрен в системата.

Друго предимсто на MODX е, че това е една лесна за използване система. На потребителя е предоставен интуитивен интерфейс, който позволява на хора със слаби или дори никакви технически познания в уеб програмирането лесно да променят и добавят съдържание на сайта.

За да придобиете по-пълна представа за работата на системата, разгледайте уеб сайтовете в нашето портфолио.