Често задавани въпроси

Уеб сайтът е място в световната мрежа наричана още "World Wide Web", представляващо съвкупност от уеб страници. Уеб страниците представляват съвкупност от текстова, графична, аудио и видео информация.

Всяка страница има адрес. Началната част на адреса е името на сайта (домейн), а останалата част от адреса показва коя е конкретната страница от този сайт. Страниците обикновено са текстови файлове, които са разположени на хостинг сървър.

Всеки уеб сайт има начална страница. Тя в първата страница, която потребителите виждат, когато влизат в сайта. Сайтът може да съдържа и допълнителни различни по вид документи и файлове като текст, изображения, музика, видео или анимация. Всеки уеб сайт е собственост и се управлява от физическо лице, фирма или организация.

Интернет е най-използваното средство за достигане до всякаква информация. Поради това, присъствието на всяка компания в глобалното пространство, ще спомогне тя да бъде по-популярна, по-достъпна и конкурентна. В днешни дни притежаването на фирмен уеб сайт не е нещо само модерно, не е и въпрос на лукс – то е просто задължително за всеки съвременен бизнес. Фирменият уеб сайт и имейл адрес са не само още едно средство за комуникация с клиенти и партньори. Уеб страниците са една от най-добрите форми на Интернет реклама, а On-Line магазините се превръщат в изключително успешен начин за всеки предприемач да разшири бизнеса си. Това е възможност, която никой не бива да подценява.

Интернет може да Ви помогне да разширите неимоверно Вашия бизнес. През последните години няма друг ресурс, подобен на Интернет, който да отваря толкова много възможности за всеки бизнес. Ако досега сте били ограничени в продажбите на клиенти, които са минали през Вашия представителен офис или магазин, чрез Вашият сайт Вие излизате на национален и дори международен пазар. На практика всеки потребител навсякъде по света може да бъде разглеждан като Ваш потенциален клиент.

Ако днес притежаването на уеб сайт е добро за Вашия бизнес, то тенденциите са, че утре това ще бъде от основно значение за функционирането и развитието му. Всяка фирма, която не разполага със собствена уеб страница пропуска невероятни възможности. Докато Вие се колебаете дали Вашия бизнес трябва да има своето Интернет присъствие или не, Вашите преки конкуренти вече се радват на всички преимущества и възможности които им дава Световната Мрежа.

Уеб дизайнът е основна стъпка в създаването на всеки уеб сайт. Понятието включва в себе си стилно визуално решение и удобство при достъпа до информацията. Процеса на уеб дизайн може да се разглежда като смесица от творческа и техническа работа. Творческата работа включва художествена изработка на отделните графични и аудио елементи, форматирането на текста. Техническата работа включва подредбата на тези елементи в определен код, който чрез съответния използван стандарт след това се визуализира на екрана на монитора.

Уеб дизайнът е лицето на всяка фирма или организация пред света. Правилният баланс между художественото оформление и информационната архитектура на уеб сайта води до основната цел на уеб дизайна, а именно да информира, да рекламира и да продава. Процеса по създаването на уеб дизайн на Вашият уеб сайт започва с изясняване на Вашето виждане за сайта, цветовете и функционалността и завършва с изработването на макет.

Нашият стремеж е да се утвърдим като партньор, на който може да се разчита и да предложим на едно място всички необходими за електронното представяне на вашия бизнес решения.

За да бъде видим в Интернет, достъпен от всяка една точка на света и по всяко време вашият уеб сайт трябва да бъде инсталиран на специален компютър наречен уеб или интернет сървър.

Този компютър трябва да е свързан с Интернет 24 часа в денонощието, 365 дни в годината и да притежава определен набор от програми позволяващи вашия уеб сайт да функционира нормално.

Ние предлагаме уеб хостинг на сървъри базирани в специализирани центрове с независимо захранване, непрекъснато наблюдение и поддръжка, гарантираща безпроблемна работа и съответно нормално функциониране на уеб сайтовете.

Домейна най-общо означава област или просто виртуална част от Интернет пространството, обединено от едно общо име - името на домейна, или "областта". С помощта на системата за имената на домейни, нормални и значещи нещо имена се преобразуват в така наречените IP адреси. Те представляват поредица от цифри от рода на 206.190.60.37 показващи физическия адрес на компютъра, на който се намира даден уеб сайт. Посредством имената на домейните сайтовете се запомнят и намират по-лесно. Например, за всеки е много по-лесно да запомни името на Yahoo.com, отколкото неговият IP адрес, който е 206.190.60.37

В интернет съществуват фирми, които имат права да регистрират домейни посредством система от сървъри. Всеки домейн се регистрира за определен период от време, като минималния срок е една година, но можете да си закупите регистрация за 2, 5 или максимум 10 години. След изтичането на този срок домейна трябва да се поднови, т.е. да се заплати такса за неговото съществуване за нов период от време.

Логото е изключително важен елемент от корпоративната идентичност на всяка компания. Неговата изработката е нелека задача. Но няма място за притеснения! Екипът на Уеб Дизайн Студио Вълков се занимава точно с това. За да се създаде интересно, оставящо отпечатък в съзнанието на хората лого са нужни както креативност така и технически умения за направата му.

Ние от Уеб Дизайн Студио Вълков ви предлагаме професионални дизайн и изработка на лого за вашата организация, като се съобразяваме с вижданията и удовлетворяваме вашите изисквания за визията му.